Pressrum - A3 - Connect To Life

Pressrum


2019-10-09 08:00

A3 tar plats som ett av Sveriges mest jämställda börsbolag

Den 7 oktober publicerade Allbright sin årliga granskning av jämställdheten inom Sveriges börsnoterade bolag. A3 placerar sig som enda svenska Telekombolag på Allbrights gröna lista.

Allbright rankar varje år börsbolagen från bäst till sämst på att befordra kvinnor till ledningsgruppen. De jämställda bolagen listas på Allbrights gröna börslista, de mediokra bolagen placeras på den gula börslistan och de mansdominerade bolagen hamnar på den röda börslistan.

”Att ha en blandad ledningsgrupp innebär bättre beslut för bolaget, och en mer nyanserad plattform. I vårt fall har vi fortfarande mycket kvar att göra men vår målsättning är utan tvekan att bli 100% jämställda. Alla kvinnor i ledningsgruppen besitter nödvändig kompetens, och har lång erfarenhet inom verksamheten. Jag hoppas listan får andra bolag att vakna till, och ta tag i frågan på allvar.”

Säger Annika Westberg, CFO


A3 placerade sig på en 37:e plats av totalt 333 st rankade bolag, och är därför ett av 64 st bolag som i år placerar sig på Allbrights gröna lista. Telia och Tele2 placerades båda på den gula listan, och klassas som mediokra bolag inom jämställdhet. Telia på plats 139, och Tele2 på plats 216.


A3 tar plats som ett av Sveriges mest jämställda börsbolag - FullversionTillbaka till pressrum


Presskontakt och
Investor relations

Är du journalist, analytiker eller investerare och vill komma i kontakt med A3? Vår presstjänst har jour för mediers ärenden och andra förfrågningar.

+46 (0)771 858 409
ir@a3.se